nieuws

Het weer van vandaag: stapelwolken en fris

Vandaag begint de dag zonnig. In de tweede helft van de ochtend en vanmiddag ontstaan er landinwaarts veel stapelwolken die de zon voor enige tijd afschermen. Eind van de middag lost de stapelbewolking weer op. Het blijft droog en fris, het wordt vanmiddag slechts 12 graden. Er staat een matige en aan zee matig tot vrij krachtige noorden- tot noordoostenwind.
Aan het begin van de avond verdwijnen de laatste stapelwolken. De nacht verloopt helder en koud. Het wordt 4 graden aan zee en rond het vriespunt in het oosten van de regio en dat betekent dat het aan de grond licht gaat vriezen.
Morgen een herhaling van zetten. De dag begint stralend zonnig, daarna ontstaan er landinwaarts weer flink wat stapelwolken en blijft het droog. In de middag wordt het 13 graden en waait er een matige noorden- tot noordwestenwind.

Vooruitzichten

De dagen erna zorgt een hogedrukgebied voor zonnige perioden en aanhoudend droog weer. Pas vanaf zondag wordt het warmer met op zondag en maandag een normale 18 graden. Vanaf dinsdag gaat de temperatuur verder omhoog en uiteindelijk wordt het op Hemelvaartsdag 22 tot 25 graden.