nieuws

KNRM stopt met zoeken naar vijfde vermiste surfer

Joost, Sander, Mathijs, Pim en Max - Foto's: Facebook, nabewerking door Omroep West
Joost, Sander, Mathijs, Pim en Max - Foto's: Facebook, nabewerking door Omroep West
De zoekactie naar de vijfde bij Scheveningen omgekomen watersporter is stopgezet. Dat bevestigt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Donderdag is er voor het laatst met duikers gezocht, maar er is niets gevonden.
Het lichaam van de 23-jarige Mathijs uit Delft, voormalig leerling van het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam, werd dinsdag voor het laatst gezien, voor het door de stroming en golven werd meegenomen. Volgens een woordvoerder van de KNRM is het hele gebied doorzocht, maar is niet duidelijk waar het lichaam zou kunnen liggen.Lees meer: Vermiste surfer is ex-leerling Erasmiaans Gymnasium
Maandagavond kwam een groep watersporters in Scheveningen in de problemen. Vijf mannen kwamen daarbij om het leven. Een aantal van hen werd door de reddingsdiensten uit het water gehaald.
Zaterdag 30 mei is er een concert in de Oude Kerk van Scheveningen, als eerbetoon aan de omgekomen surfers. Het is een concert zonder publiek, via een livestream van de Oude Kerk en de Kerkomroep op YouTube te volgen. Organist Martin Mans, bekend in de regio Rijnmond, bespeelt het orgel.