nieuws

Nederlands team redt weer slachtoffer aardbeving Haïti

2010_brandweercommandant1_haiti.cropresize.tmp.jpg
2010_brandweercommandant1_haiti.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Het Nederlandse reddingsteam, dat onder leiding staat van de Dordtse brandweercommandant Anton Slofstra, heeft zatermiddag opnieuw een slachtoffer van de aardbeving op Haïti gered. Het gaat om een 50-jarige man.
Samen met Britse hulpverleners wist het team de man levend uit de puinhopen in de hoofdstad Port-au-Prince te halen. Hij is ter plaatse medisch behandeld, maar zijn toestand is niet levensbedreigend.
In de nacht van vrijdag op zaterdag redde het Nederlandse team al een moeder en kind. Het gaat om een moeder van ongeveer dertig jaar en haar vierjarige dochtertje. Beiden zijn op het eerste gezicht niet ernstig gewond. Ze zijn overgedragen aan een Amerikaans noodhospitaal.
Het Nederlandse reddingsteam is vrijdagavond op Haïti aangekomen. Donderdagochtend vertrok het team al vanuit Nederland, maar doordat er maar mondjesmaat vliegtuigen kunnen landen op het getroffen Midden-Amerikaanse land, moesten de hulpverleners tijdelijk wachten op Curaçao voordat ze het eiland konden bereiken.
De hulpverleners zijn opgedeeld in vier teams van ongeveer tien personen. De overige 23 leden zorgen voor de logistiek. De teams gaan niet op eigen houtje de stad in, maar reageren op verzoeken van de Verenigde Naties.
Foto: Het team vertrok donderdag vanaf Eindhoven naar het getroffen land.


Grotere kaart weergeven