Burgemeester Schiedam komt op voor handhaving en zegt dat coronaboete voor familie die samen gebakje at terecht was

Burgemeester Cor Lamers van Schiedam vindt de boete terecht die is uitgedeeld aan een Schiedamse familie die op een bankje een gebakje zat te eten. De boa's van de gemeente valt niets te verwijten.

Lau en Taco aten een aantal weken geleden in het centrum van Schiedam met hun (schoon)ouders een gebakje. De vier gebruikten een bankje in de kerktuin van het Oude Kerkhof en zetten daar twee krukjes bij.

Het gebakje kwam hen duur te staan. Ze ontvingen alle vier een coronaboete van 400 euro en een strafblad voor samenscholing. Rijnmond en andere media pikten hun verhaal op waardoor er ophef over hun verhaal ontstond. 

Lamers zegt dat het incident al een paar weken geleden plaatsvond. Op het moment dat de boete werd uitgeschreven, was het door de noodverordening verboden om met meer dan twee mensen samen te komen op openbaar terrein. Ook als er 1,5 meter afstand wordt gehouden. Dat verbod geldt nu nog steeds maar er is een uitzondering gemaakt voor sportactiviteiten. 

Ook was door de gemeente Schiedam bekend gemaakt dat de tijd van waarschuwen voorbij zou zijn en dat er daadwerkelijk zou worden opgetreden tegen samenkomsten. "De betrokken personen liepen dus, al of niet bewust, het risico op een boete."

Meer over dit onderwerp:
Nieuws coronavirus Schiedam
Deel dit artikel: