nieuws

Handhaver in Rotterdam bekogeld met eieren

© Furkan Korkmaz
Een handhaver van de gemeente Rotterdam is maandagavond tijdens zijn werk bekogeld met eieren. Dat gebeurde nadat hij was afgekomen op een melding in de Rotterdamse wijk Nieuw Terbregge.
Volgens een van de handhavers hadden ze de melding gekregen van een fout geparkeerd voertuig op de Dirk van der Kooijweg. "Het ei kwam uit een groep van vier jongeren", legt de handhaver uit. "Ik zag helaas niet wie het precies had gegooid. Daarna gingen ze ervandoor."
Er is uiteindelijk niemand opgepakt.

Belaagd

Het is niet de eerste keer dat een boa in Rotterdam wordt aangevallen. Een maand geleden werden toezichthouders belaagd nadat zij een groep aanspraken op het niet naleven van de coronamaatregelen.
Lees meer: Rotterdamse boa's naar het ziekenhuis na vechtpartij over coronaregels
De boa-vakbonden riepen eerder al op om handhavers uit te rusten met pepperspray en een wapenstok. Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam ziet dat niet zitten.
De bonden hebben daarop besloten om actie te voeren en vanaf komende donderdag drie dagen lang geen boetes uit te schrijven. Het is aan elke boa zelf om wel of niet mee te doen aan die actie.
Lees meer: Boa's: drie dagen lang geen boetes in Rotterdam