nieuws

Reddingswerkers Haïti vertrokken vanaf Curaçao

2010_brandweercommandant_haiti.cropresize.tmp.jpg
2010_brandweercommandant_haiti.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Een vliegtuig met Nederlandse hulpverleners, onder leiding van de Dordtse brandweercommandant Anton Slofstra, is van Curaçao naar Haïti vertrokken. Op Haïti landen maar mondjesmaat vliegtuigen.
Het team zat al enige tijd op Curacao, maar kon niet naar Haïti, omdat landen daar door de drukte niet mogelijk was. In plaats van met een groot vliegtuig van defensie wordt nu gevlogen met een kleiner burgerluchtvaarttoestel. Met het toestel kunnen ook Nederlanders meevliegen die vanuit Haïti naar Curaçao willen.
Het Nederlandse vliegtuig vertrok donderdagochtend om tien uur vanaf Eindhoven naar het Midden-Amerikaanse land dat dinsdag zwaar werd getroffen door een aardbeving die aan duizenden mensen het leven heeft gekost.
Omdat ook de verkeerstoren buiten gebruik is, kunnen er maar mondjesmaat vliegtuigen landen op het eiland. Daardoor is het te druk om alle vliegtuigen met hulpverleners te laten landen.
Het team wil ongeveer tien dagen op het eiland blijven. Daarna is de kans klein dat er nog overlevenden worden gevonden onder het puin.
Foto: Een deel van het team op het vliegveld van Eindhoven (donderdag).