nieuws

Dordtse burgemeester praat met minister over coronasituatie Parkhuis

Parkhuis Dordrecht
Parkhuis Dordrecht
De Dordtse burgemeester Kolff heeft deze week persoonlijk contact gehad met minister De Jonge over de coronasituatie in het verpleeghuis Het Parkhuis in Dordrecht. In het tehuis met 200 bewoners zijn er 81 besmet met het coronavirus. Ook hebben 46 personeelsleden het virus.
Deze week zijn 161 medewerkers van het Dordtse tehuis onderzocht. Bij die tests kwamen nog eens twaalf besmettingen aan het licht.
Op Koningsdag was er nog geen enkele besmetting in het Parkhuis. Twee weken geleden waren het er nog 34. Er zijn 7 bewoners, die besmet waren met het coronavirus, overleden.
In Het Parkhuis zitten vooral patiënten met dementie. Er wordt nu extra onderzoek gedaan, omdat het coronavirus zich bij mensen met dementie op een andere manier ontwikkelt. "Er is sprake van a-typische klachten", zegt de GGD.Lees meer: Nog 34 bewoners besmet in hard getroffen verpleeghuis in Dordrecht

Markt

Burgemeester Kolff maakte woensdag tijdens een persbijeenkomst bekend dat de markt in het centrum van Dordrecht verder uitgebreid kan worden. Zo komt er ook weer plek voor de kraamhouders die non-food verkopen, zoals kleding, boeken en telefoonbenodigdheden.
"Toch blijven de regels rondom afstand houden van kracht", zegt Kolff. "Daarom zal het niet voor alle kraamhouders mogelijk zijn om álle ruimte te krijgen die ze nodig hebben."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl