nieuws

Metro- en busstation Spijkenisse gaat flink op de schop

Artist Impression
Artist Impression
De Metropoolregio trekt acht miljoen euro uit voor een grootscheepse verbouwing van het metro- en busstation Spijkenisse-Centrum. De totale kosten voor het project zijn tien miljoen euro. Door het vrijmaken van het geldbedrag kan de gemeente Nissewaard aan de slag met de plannen.
Bij het verbeteren van de stationsomgeving wordt onder meer gekeken naar veiligere looproutes, meer bewaakte fietsenstallingen en een betere toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Ook worden de bushaltes verplaatst en komt er een ruimere overkapping. Een deel van de parkeerplaatsen moet daarom ook naar een andere plek.
"Dit is een belangrijk moment voor Spijkenisse", zegt wethouder Bal van Nissewaard. "De eerste belangrijkste stap om het stationsgebied verder te ontwikkelen. Door de handen ineen te slaan zorgen we voor een modern station waar je je prettig voelt als je met het ov reist."
De verbouwing van het ov-knooppunt is het begin van de aanpak van het gebied. Er ligt een plan om meer woningen te bouwen. Daardoor is er ook meer vraag naar openbaar vervoer.