Drone bezorgt pakket in Rotterdamse haven

Een primeur in de Rotterdamse haven: een drone heeft vrijdag een pakket afgeleverd op het schip Pioneering Spirit. Het is voor het eerst dat een schip op die manier is bevoorraad.

Het Havenbedrijf Rotterdam wil in de toekomst vaker gebruik maken van drones om schepen te bereiken. Op die manier moet verkeer en transport in de haven veiliger, slimmer en sneller worden.

De tekst gaat verder onder de video.

Om het vervoer veilig te kunnen doen moet het luchtruim boven de haven daarop worden ingericht. Zo wordt voorkomen dat drones met elkaar of ander luchtverkeer in botsing komen. Ook moeten er wetten en regels worden opgesteld. Daarvoor moet eerst ervaring worden opgedaan. 

Brede inzetbaarheid

Naast het bevoorraden van schepen kunnen drones ook een rol gaan spelen bij brandpreventie- en bestrijding, het opsporen van milieudelicten, inspectie en onderhoud van installaties en bruggen en snel medisch transport van bloed en organen.

De brandweer in de haven heeft sinds anderhalf jaar een speciaal droneteam dat onder meer wordt ingezet voor het in beeld brengen van olielekkages en brandbestrijding.
 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam Haven Havenbedrijf
Deel dit artikel: