nieuws

SP steunt leerlingen bij actie voor conciërge

ROTTERDAM - De SP steunt de actie van leerlingen op het Dalton Lyceum in Dordrecht om hun conciërge Richard te behouden. De conciërge dreigt zijn baan kwijt te raken, omdat de school moet bezuinigen op ondersteunend personeel als gevolg van regeringsmaatregelen.
SP-Tweede-Kamerlid Jasper van Dijk heeft staatssecretaris Van Bijsterveldt van Onderwijs gevraagd de bezuinigingen ongedaan te maken.
Ongeveer zeshonderd leerlingen van het Dalton Lyceum aan de Overkampweg in Dordrecht voerden vrijdagochtend opnieuw actie om hun conciërge te behouden. Ze zijn boos omdat een beeldbepalend iemand als Richard wordt wegbezuinigd.
De conciërge werkt al tien jaar op de school, maar moet weg omdat de school het contract met het Buurt Service Team, de instantie waar Richard voor werkt, wegens bezuinigingen heeft opgezegd. Als protest haalden de leerlingen eerder deze week al 600 handtekeningen op en overhandigden deze vrijdagmorgen aan schooldirecteur Vlot.
De directeur zei vrijdagochtend dat hij sympathiek staat tegenover de actie van de leerlingen. Hij beloofde dat hij met het Buurt Service Team gaat praten om te onderzoeken of Richard toch voor de school behouden kan blijven.
“De regering moet weten wat ze met haar beleid aanricht, want uiteindelijk heeft zij de sleutel in handen", aldus Kamerlid Van Dijk. "Als de regering meer geld in onderwijs investeert, hoeft Richard niet ontslagen te worden en kunnen ook andere scholen hun personeel behouden.”
Foto: Richard werd vrijdagochtend omringd door protesterende scholieren.