nieuws

Investeerders willen Feyenoord verder helpen

ROTTERDAM - De investeerders die Feyenoord afgelopen zomer een forse financiële injectie hebben gegeven, willen de club op korte termijn nog een keer helpen.
Dat heeft Pim Blokland tegen RTV Rijnmond gezegd tijdens het trainingskamp in Turkije. “Omdat Feyenoord in categorie 1 zit mag het van de KNVB geen nieuwe financiële verplichtingen aangaan,” aldus Blokland. “We onderzoeken nu of we een creatieve constructie kunnen bedenken waardoor we Feyenoord toch kunnen helpen.” Dat geld is bijvoorbeeld nodig om op korte termijn een extra aanvaller aan te trekken. Technisch directeur Leo Beenhakker onderzoekt de mogelijkheid om nog in januari een speler te huren.
Blokland, die mede garant stond voor de komst van Dani Fernandez en Sekou Cissé, liet ook weten veel vertrouwen in de directie van Feyenoord te hebben. "Ik vind dat ze op de goede weg zijn en krijg steeds meer respect voor directeur Eric Gudde." Blokland wil in ruil voor zijn investeringen geen invloed op het beleid uitoefenen. "Daarover hebben we duidelijke afspraken gemaakt. Feyenoord is van de supporters, niet van de investeerders. Ze hebben wel gevraagd of ik namens investeerders in het bestuur van de Stichting Continuiteit Feyenoord plaats wil nemen. Daar denk ik over na."