nieuws

‘Bestuur Essalam moskee moet binnen week aan voorwaarden voldoen'

ROTTERDAM - Het bestuur van de Essalammoskee krijgt nog een week de tijd om aan de gemeente duidelijk te maken dat de planning en financien op orde zijn. De gemeente Rotterdam wil dat de nieuwe moskee in oktober 2010 is afgebouwd.
Lukt dat niet, dan gaat de grondruil-overeenkomst tussen de gemeente en het bestuur van tafel. Die overeenkomst ligt ten grondslag aan de bouw van de moskee. De gemeente zou dan in het bezit van de grond en de onafgebouwde moskee kunnen komen. Een van de opties is dan om een andere partij de moskee over te laten nemen en af te laten bouwen.
Steigers
Terwijl het moskeebestuur nog een week de tijd heeft om aan de voorwaarden te voldoen, wordt de bouw naast de Kuip stilletjes aan weer hervat. Er zijn steigers geplaatst en er zijn voorbereidingen getroffen om de moskee af te bouwen.
Conflicten
Eerder al dreigde de bouwvergunning ingetrokken te worden omdat de werkzaamheden te lang stil lagen. Het bestuur kampt continu met geldproblemen, waardoor conflicten ontstaan met de aannemer. Wethouder Karakus liet weten dat hij hoopt dat de moskee wordt afgebouwd: "Ons doel is vooral om de afbouw van de moskee te realiseren".
Beeld: Zo moet de moskee er uit gaan zien (M&vW).