Feyenoord met spelers akkoord over salarisverlaging

Feyenoord heeft met de spelersgroep een akkoord bereikt over salarisverlaging. De club had een beroep gedaan op de spelers om een offer te maken nu de club vanwege de coronacrisis het financieel zwaar heeft. Het gaat om een tijdelijke verlaging van het salaris. Ook de directie en technische staf leveren een gedeelte van het loon in.

Algemeen directeur Mark Koevermans gaf vorige maand al aan dat iedere werknemer bij Feyenoord wordt gevraagd in te leveren om het verlies van werkgelegenheid zoveel mogelijk te beperken. Het collectieve akkoord werd gesloten nadat er de laatste weken veel gesprekken werden gevoerd met de spelersvakbonden, de federatie Betaald Voetbal Organisaties, Proprof en de Coaches Betaald Voetbal.

Afgesproken is dat bij Feyenoord de onderste staffel is gematigd. Dat betekent dat de laagste salarissen minder worden gekort. "Zo dragen de sterkste schouders de zwaarste lasten'', zei Koevermans al eerder.


Aanvoerder Steven Berghuis geeft op de website van Feyenoord aan dat de spelers het logisch vinden om in te leveren tijdens deze coronacrisis. "Dat ook wij als spelers een bijdrage zouden leveren , stond voor ons vanaf het eerste moment vast. De directie heeft ons helder uiteengezet hoe zwaar Feyenoord het op dit moment heeft. We willen als spelers niet alleen salaris inleveren, maar hebben ook aangegeven de komende tijd op andere manieren een steentje bij te willen dragen", aldus Berghuis.

Koevermans gaf eerder al aan dat de begroting in het slechtste geval met 30 procent zou moeten worden teruggeschroefd. Dat betekent bijna 25 miljoen euro. Eerder maakten ook veel supporters van Feyenoord al een gebaar door geen schadevergoeding te willen voor de aangeschafte kaartjes en de seizoenkaarten.
 

Meer over dit onderwerp:
Sport Feyenoord
Deel dit artikel:

Reageren