nieuws

Onderzoek naar ongewone sterftecijfers De Leeuwenhoek over twee weken klaar

Het onderzoek naar het ongewoon hoge aantal sterfgevallen in verpleeghuis De Leeuwenhoek in Rotterdam is in de tweede week van juni klaar. Dat verwacht Humanitas-bestuursvoorzitter Gijsbert van Herk.
In de Leeuwenhoek stierven op één afdeling kort na elkaar vijftien van de dertig patiënten aan het coronavirus. Ook op andere afdelingen was het mis.
Volgens Van Herk was de aanpak van de coronabesmettingen in het begin niet ideaal. "Je zag wel dat als je nog meer gestructureerd materialen gaat gebruiken, er nog betere afspraken gemaakt worden met bezoekregelingen en er geen wisselingen van medewerkers op afdelingen toegelaten worden dat je het meer onder controle krijgt."
Van Herk ontving vandaag in Humanitas-huis De Zilverlinde in Rotterdam-Noord minister Hugo de Jonge van Medische Zorg. De Jonge wil dat verpleeghuizen vanaf 15 juni weer open gaan voor iedereen als ze 2 weken coronavrij zijn, net als de Zilverlinde. Hij vindt dat er vanaf nu meer moet worden gekeken naar de menselijke kant van het coronadrama.