Rotterdamse markt weer volledig in gebruik na Pinksteren

De Rotterdamse markten mogen na het Pinksterweekend weer helemaal open. Ook de non-foodartikelen en bakplaatsen zijn weer welkom. De gemeente neemt nu maatregelen om ervoor te zorgen dat het houden van anderhalve meter afstand mogelijk blijft.

De markten moesten half maart dicht vanwege het coronavirus. Sinds enkele weken zijn foodkramen weer toegestaan in Rotterdam, maar de verkopers van non-food en snacks vielen toen nog buiten de boot.

De marktkooplui kregen donderdag het nieuws te horen. "Er kan weer volop gemarkt worden", zegt wethouder Barbara Kathmann. "De kooplui hebben net als zoveel andere ondernemers in de stad de pijn keihard gevoeld en dat gaat ook met dit besluit niet zomaar voorbij. Maar mede dankzij hun begrip en geduld kan de stad nu langzaam weer van het slot en kunnen we de draad weer oppakken."

Als de marktkramen op 2 juni weer in gebruik genomen worden, krijgen ook deze kraamhouders te maken met de regels die voor de verkopers van voedsel al van kracht waren. Zo moet er genoeg ruimte zijn tussen de kramen en mogen klanten de uitgestalde spullen niet aanraken. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws coronavirus Rotterdam markt
Deel dit artikel: