'Aantal coronabesmettingen bij Het Parkhuis stabiliseert'

Het aantal coronabesmettingen in zorginstelling Het Parkhuis in Dordrecht stabiliseert zich. Dat zegt GGD-directeur Karel van Hengel. "Er zijn deze week zeven nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er nog steeds zeven te veel, maar wel een stabilisering."

Op 30 april werd de eerste besmetting vastgesteld in Het Parkhuis. Daarna steeg het aantal tot 115. Op de hoofdlocatie wonen ongeveer 190 mensen. Er zijn 23 mensen aan de ziekte overleden.

De zeven bewoners bij wie het virus deze week is vastgesteld zijn verhuisd naar de eerste etage van Het Parkhuis, waar alleen bewoners met het coronavirus worden verzorgd en begeleid. De tests worden eens in de week uitgevoerd. 

Ook op een andere locatie (Parkstaete) is nu een positieve besmetting vastgesteld. Op de vier andere locaties is geen besmetting geconstateerd. 

Toch blijft Van Hengel positief over de zorgcijfers. In andere GGZ-instellingen zijn geen besmettingen vastgesteld. En van de thuiszorgorganisatie zijn er 24 van de 27 'schoon'. 

Het aantal besmettingen in de zorginstellingen van de Swinhove-groep in Zwijndrecht zijn afgenomen tot drie gevallen. In de afgelopen weken zijn er 26 bewoners aan corona overleden. 

Lees meer

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier

Afbeelding

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: