nieuws

VIDEO: Gevel woning Rotterdam eruit geblazen door explosie

Twee mensen zijn vrijdagochtend gewond geraakt, na een explosie in een woning aan de Vignolastraat in Rotterdam-Prinsenland. De volledige gevel van de woning is eruit geblazen, de buitendeur hangt nog aan het balkon.
Volgens een buurman wilde de 56-jarige bewoner zelfmoord plegen en had hij daarom de gaskraan opengezet. De politie zegt serieus met dat scenario rekening te houden en gaat uit van opzet. De bewoner van het pand was een bekende van hulpverlening. Hij is nog niet opgepakt.
De bewoner is met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. Een 30-jarige buurvrouw is ter plekke gecontroleerd, omdat zij rook ingeademd had. Ook hij is naar het ziekenhuis gebracht.
Volgens de brandweer is de explosie ontstaan door gas. "Gas is heftig", laat een woordvoerder weten. "Het ontzet de hele woning en zorgt voor drukgolven." Daardoor is de gevel van de woning volledig weggeslagen. De schade aan de woning wordt opgenomen, of de bewoner nog terug naar huis kan is onzeker.
Lees meer: Bewoners in shock na explosie: 'Ik dacht dat iemand tegen de flat aanreed'
De omringende appartementen zijn korte tijd ontruimd geweest en werden gecontroleerd op bewoonbaarheid. De bewoners zijn inmiddels weer naar huis.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl