VIDEO: Gevel woning Rotterdam eruit geblazen door explosie

Twee mensen zijn vrijdagochtend gewond geraakt, na een explosie in een woning aan de Vignolastraat in Rotterdam-Prinsenland. De volledige gevel van de woning is eruit geblazen, de buitendeur hangt nog aan het balkon.

Volgens een buurman wilde de 56-jarige bewoner zelfmoord plegen en had hij daarom de gaskraan opengezet. De politie zegt serieus met dat scenario rekening te houden en gaat uit van opzet. De bewoner van het pand was een bekende van hulpverlening. Hij is nog niet opgepakt.

De bewoner is met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. Een 30-jarige buurvrouw is ter plekke gecontroleerd, omdat zij rook ingeademd had. Ook hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens de brandweer is de explosie ontstaan door gas. "Gas is heftig", laat een woordvoerder weten. "Het ontzet de hele woning en zorgt voor drukgolven." Daardoor is de gevel van de woning volledig weggeslagen. De schade aan de woning wordt opgenomen, of de bewoner nog terug naar huis kan is onzeker. 

De omringende appartementen zijn korte tijd ontruimd geweest en werden gecontroleerd op bewoonbaarheid. De bewoners zijn inmiddels weer naar huis. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam-Prinsenland Brandweer
Deel dit artikel: