nieuws

Man overtreedt allerlei verkeersregels en blijkt ook nog een gevangenisstraf uit te moeten zitten

© Rick Huijzer
De politie heeft in de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 mei een 29-jarige man uit Oude-Tonge aangehouden die nog een gevangenisstraf van 209 dagen moet uitzitten. De politie was hem op het spoor gekomen bij Dordrecht na enkele verkeersovertredingen.
Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen rond 02.00 uur een auto over de A16 rijden die veel harder reed dan toegestaan. Dat gebeurde bij de wegwerkzaamheden tussen de Moerdijkbrug en Dordrecht. De bestuurder vervolgde zijn rit over de N3 waar hij 50 kilometer te hard reed. Bij de afrit Dordrecht Centrum werd de man aan de kant gezet.

Valse naam

Bij de controle kon de bestuurder geen legitimatiebewijs overhandigen. Hij gaf wel een naam en geboortedatum op. Toch besloten de agenten hem te fouilleren om zijn identiteit te achterhalen. Daarbij werd een bankpasje aangetroffen met een andere dan de opgegeven naam. De bestuurder gaf toe dat hij een andere naam had opgegeven. Toen bleek ook waarom: hij had geen rijbewijs en hij moest nog een gevangenisstraf van 209 dagen uitzitten.
Daarnaast roken de agenten een alcohollucht. Uit een blaastest bleek dat de bestuurder teveel alcohol had gedronken. De man is direct aangehouden.

Meerdere strafbare feiten

Er is een proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs, de snelheidsovertreding, het rijden onder invloed van alcohol en het opgeven van een valse naam. Hij is voor het uitzitten van zijn straf overgebracht naar de gevangenis.