Vroesenpark in Rotterdam ontruimd: 'Het was één grote chaos'

Het was zaterdagavond onrustig in het Vroesenpark. Buurtbewoners zijn helemaal klaar met de overlast in het park. "Ik woon hier 35 jaar. Dit heb ik echt nog nooit meegemaakt", zegt buurtbewoner Tonnie. "Het was één groot drama."

Twee vrouwen, Floortje en Tonnie, willen alleen voor Radio Rijnmond hun verhaal doen. Tonnie: "Overal stonden flessen met lachgas. Mensen stonden daarmee ballonnen op te pompen en te gillen van het lachen. Auto's stonden naast elkaar, midden op de weg, zodat er niemand meer voorbij kon." Er was luide muziek te horen. Ook toeterden de automobilisten massaal bij het vertrek. "Het was één grote chaos", zegt Tonnie.

Volgens Floortje kreeg een man nog klappen van de politie. "Hij stond ook heel lang te provoceren", merkt ze op. De vrouwen schatten dat zaterdag 2 tot 3 duizend mensen in het Vroesenpark waren. Ze zijn blij dat de politie uiteindelijk nog is gekomen. "Maar wel een beetje te laat", klinkt het.


'Al jaren overlast'

Floortje en Tonnie ervoeren vooral veel geluids- en verkeersoverlast rondom het Vroesenpark. "Mijn kinderen konden aan het einde van de middag niet meer met een gerust gevoel naar buiten", wordt er opgemerkt. "Ze zijn ook lang wakker gebleven van het kabaal. Als je uit het raam keek, zag je overal lachgas en bier", zegt Floortje.

De dames vinden het jammer als het Vroesenpark gesloten zou worden. Ze willen op drukke dagen meer toezicht en controle.

Floortje en Tonnie zeggen al jaren overlast van mensen in het Vroesenpark te hebben, dus ook tijdens de coronacrisis. "Het wordt alsmaar erger met al die festivals. Veel dronken mensen op straat. We begrijpen niet waarom de gemeente steeds vergunningen hiervoor geeft, want het is niet leefbaar."

Lees meer

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier

Afbeelding

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam Rotterdam-Blijdorp coronavirus
Deel dit artikel: