nieuws

Aangereden fietser bewusteloos achtergelaten en overleden

De fiets van het slachtoffer.
De fiets van het slachtoffer. © politie Rotterdam
Een 18-jarige automobilist is zondag doorgereden na het aanrijden van een fietser in Rotterdam-Zuid. De automobilist scheurde weg terwijl het slachtoffer, een 63-jarige man uit Rotterdam, bewusteloos op straat lag. De man is later aan zijn verwondingen overleden. Het ongeval gebeurde rond half 3 op de Carnisselaan.
Een traumahelikopter vloog uit om medische hulp aan het slachtoffer te geven. De man werd in zorgelijke toestand naar het ziekenhuis gebracht waar hij later overleed aan zijn verwondingen.
Volgens omstanders gebruikte de automobilist lachgas in de auto. De kentekenplaat van de auto bleef op de plek van het ongeval liggen.
Later op de dag meldde een 18-jarige Rotterdammer zich bij de politie. Zijn rijbewijs bleek in 2019 te zijn ingevorderd vanwege alcoholgebruik en is nog steeds ingevorderd.
De auto van de verdachte is ingenomen voor sporenonderzoek. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Hij wordt verdacht van dood door schuld en van het verlaten van de plaats van het ongeval.