nieuws

'18-jarige gebruikte lachgas tijdens fatale aanrijding'

© Team Verkeer Rotterdam
De 18-jarige automobilist die zondag doorreed nadat hij een 63-jarige fietser had geschept in Rotterdam-Zuid, was mogelijk lachgas aan het gebruiken. Omstanders vertelden de politie dat hij op het moment van het ongeval een ballonnetje aan zijn lippen had. De 63-jarige Rotterdammer bezweek niet veel later aan zijn verwondingen.
Het ongeluk gebeurde zondagmiddag op de Carnissesingel. De fietser kwam ten val toen hij door de automobilist in een klein model voertuig werd aangereden. De bestuurder reed door zonder zich te bekommeren over het slachtoffer en raakte daarbij nog een andere auto. De fietser overleed enkele uren na het ongeluk.
Lees meer: Aangereden fietser bewusteloos achtergelaten en overleden
Het kenteken van zijn auto bleef achter op de plek van het ongeluk. De 18-jarige bestuurder meldde zich later op het politiebureau. Zijn auto is in beslag genomen voor sporenonderzoek.
Het rijbewijs van de automobilist bleek sinds 2019 al ingevorderd vanwege alcoholgebruik. De man wordt verdacht van het veroorzaken van een dodelijke aanrijding en het doorrijden na het ongeval. Hij zit vast en wordt verhoord.