nieuws

'Als we iedere keer kleine stapjes maken, komt het goed met de horeca'

"Het voelt als een soort Koninginnedag en alles lijkt mee te zitten", zegt de voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en ondernemer Robèr Willemsen op de eerste dag dat de terrassen in Rotterdam open zijn.
"Ik ben heel blij! De zon schijnt en het is oprecht een nieuwe start." De Rotterdammer hoopt dat de horeca nu weer richting het nieuwe normaal kan: "Laten we gewoon iedere keer kleine stapjes maken, dan komt het helemaal goed."

Een veilig gevoel geven

"Als wij de mensen nu een veilig gevoel kunnen geven, dan gaan we dat gewoon uitbouwen", zegt de KHN-voorzitter en uitbater van café Melief Bender op de Oude Binnenweg. "En ik zie geen extreme prijsverhogingen al heb ik er wel begrip voor als je meer voor een biertje moet betalen nu."
Volgens Willemsen zijn de effecten van deze crisis nog kwartalen lang merkbaar: "Er gaan nog ondernemers omvallen. We zijn er nog niet."Lees meer: Proost De terrassen zijn weer open Lees meer: Rotterdamse cafebaas rekent voor post lockdown biertje oude prijs