nieuws

Middelbare scholen weer open: 'Het zijn wel veel extra regels'

Het is een pittige operatie geweest voor de middelbare scholen in ons land, om een heropening na de corona-uitbraak weer mogelijk te maken. Maar dinsdagmorgen werden de eerste leerlingen weer met open armen, maar wel op afstand, ontvangen.
"Het was wel een beetje vreemd", zegt brugklasser Luca van het Montfort College in Rotterdam-Zuid. "Veel extra regels. Binnenkomen door het fietsenhok. Maar één iemand per keer door de draaideur."
"Het is wel fijn dat je weer een vast ritme hebt", gaat Luca verder. "Normaal gaat de wekker iets later dan vandaag. Maar mijn ouders wilden wel dat ik een wekker zou zetten."

Organisatie

Locatiedirecteur Nanda van Lent ziet het allemaal gebeuren. "We willen eigenlijk alle leerlingen, met uitzondering van de examenkandidaten, elke dag even hier zien. Dat komt neer op zo'n zeshonderd leerlingen per dag."
Daarom werkt het Montfort College nu met drie shifts. "Eén voor de eerste klassen, daarna komen de twee klassen en dan de bovenbouw. Het is een hele organisatie geweest. De hele school is bestickerd, zodat iedereen weet waar ze heen moeten gaan."
Terwijl Van Lent dat vertelt, is Luca er inmiddels weer vandoor. Hij heeft Nederlandse les.

Lees meer

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier