nieuws

Verdachte fataal ongeluk Carnisselaan al paar uur na aanhouding weer op vrije voeten

De aangereden fiets (Bron: Team Verkeer Rotterdam)
De aangereden fiets (Bron: Team Verkeer Rotterdam)
De 18-jarige jongen, die zondag is opgepakt voor het veroorzaken van een fataal auto-ongeluk op de Carnisselaan, is dezelfde avond alweer vrijgelaten. Hij blijft wel verdachte, laat een woordvoerder van justitie weten.
Zondagmiddag reed de 18-jarige Rotterdammer in zijn auto over de Carnisselaan. Daar schepte hij het 63-jarige slachtoffer, dat op de fiets reed. De verdachte reed door, zonder zich te bekommeren om het slachtoffer.
De 18-jarige automobilist meldde zich later op het politiebureau. Na zijn verhoor heeft de politie hem moeten laten gaan. "Dat is gebeurd in overleg met de officier van justitie", legt de woordvoerder uit. "Hij wordt nu vervolgd voor het veroorzaken van een ongeluk met dodelijke afloop. De wet geeft hierbij niet de mogelijkheid om deze man langer in voorarrest te houden."
Het rijbewijs van de jongen was eind 2019 al ingevorderd, vanwege alcoholgebruik. Hij zou eerder ook gezien zijn met een ballon met lachgas in zijn mond. Of hij ook lachgas heeft gebruik wordt nu onderzocht door de politie.
Lees meer: '18-jarige gebruikte lachgas tijdens fatale aanrijding'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl