nieuws

Graffiti-aanklacht tegen burgemeester in no-time verwijderd

ROTTERDAM - De gemeente Spijkenisse heeft een 'kunstzinnige' aanklacht tegen haar burgemeester in no-time verwijderd. 'Aanstootgevend' zo oordeelde de gemeente.
Nog geen 24 uur stond een graffiti-afbeelding van burgemeester Salet op de skatebaan aan de Groenwewoudlaan en toen was het kunstwerk al weer weg. Het graffiti-team van de gemeente ging er razendsnel met een witte kwast overheen.
'Gemeente bedankt voor een kutfeest € 42.000 zo viel er te lezen naast het graffiti. De gemeente vond de afbeelding en vooral de tekst ernaast niet door de beugel kunnen.
Het portret van burgemeester Salet was een commentaar op het gratis eindejaarsfeest dat de gemeente Spijkenisse had georganiseerd. De mobiele eenheid greep in bij het feest en feestgangers kregen rake klappen. Onder de jongeren is hier veel verontwaardiging over. De plaatselijke website www.vpinfo.nl plaatste een foto van het kunstwerk en bracht het nieuws naar buiten.
De kosten voor het feest bedroegen naar verluidt 42.000 euro. 'Weggegooid geld', zo vindt de graffitikunstenaar Fros. Hij vindt dat hij het 'netjes' heeft gehouden en de gemeente is volgens hem 'snel op haar teentjes getrapt'. 'Jullie kunnen nog meer verwachten', zo verklaart hij op internet.
Overigens liet burgemeester Salet via haar woordvoerder weten het portret 'wel mooi' te vinden.
afbeelding: www.vpinfo.nl