nieuws

Rotterdammers opgepakt voor Haagse overval in politie-uniform

De politie heeft woensdagmorgen drie Rotterdammers opgepakt voor een overval op een vrachtwagen van PostNL. Dat gebeurde in Den Haag. De overvallers droegen politie-uniformen.
De verdachten zijn tussen de 25 en 27 jaar oud. Ze werden aangehouden tijdens invallen in verschillende woningen in Rotterdam-Ommoord en Feijenoord.
Op maandag 3 februari werd op industrieterrein Forepark in Den Haag een chauffeur van een PostNL-vrachtwagen gesommeerd om een wagen te volgen. In die wagen zaten meerdere mensen met een politie-uniform.
Eén van hen stapte uit en gaf de chauffeur het teken om zijn wagen aan de kant te zetten. Ook kreeg hij te horen dat hij was aangehouden.

Telefoons

Daarna werd de chauffeur met geweld overvallen. Uit de vrachtwagen werden telefoons meegenomen, met een geschatte straatwaarde van tachtigduizend euro.
"Een combinatie van sporen leidde uiteindelijk naar de drie aangehouden Rotterdammers", laat de politie weten. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Hoe de drie aan de politie-uniformen zijn gekomen wordt nog onderzocht.