nieuws

De gezichten achter de protestborden: 'Als heel de wereld protesteert, bereiken we meer'

De gezichten achter de protestborden: 'Als heel de wereld protesteert, bereiken we meer'
De gezichten achter de protestborden: 'Als heel de wereld protesteert, bereiken we meer'
Rotterdam demonstreerde tegen racisme. Duizenden mensen kwamen bijeen om hun stem te laten horen. Velen van hen droegen een protestbord bij zich. Allemaal hebben ze een verhaal.
Kareshma: "Ik heb persoonlijk discriminatie meegemaakt. Ik zie dat mijn donkere mannelijke vrienden tijdens het uitgaan eruit worden gepikt. Ik ben hier omdat ik hoop dat we beoordeeld kunnen worden op ons gedrag, niet om onze huidskleur."
Rahim: "Ik sta hier om mijn broeders en zusters te steunen en voor gelijkheid."
Sasja (en zoontje): "Ik vind het belangrijk om me uit te spreken en mensen te steunen die continue met discriminatie te maken krijgen."
Jazmarae: "Ik ben Amerikaans en ik ben er klaar mee. We hebben er genoeg van. Het is tijd voor verandering."
Rotterdamse mode-ontwerpster Marga Weimans en Grace: "We willen de strijd tegen racisme ondersteunen en racistische structuren omver helpen. Dit is iets wat ons persoonlijk raakt."
Gani: "Ik wil mijn medemens helpen. Ik ben van Turkse afkomst en ook mijn ouders en familie hebben te maken gehad met discriminatie. Ik wil dat mijn nichtje en mijn vrienden veilig over straat kunnen."
Frandelis: "Ik vind het belangrijk dat er naar ons geluisterd wordt. Ik vind het goed dat er overal ter wereld geprotesteerd wordt, zo kunnen we meer bereiken."
Xanadu: "Ik kom net van het Wereldmuseum en daar word je geconfronteerd met het koloniale verleden van Nederland. Dan besef je dat sommige mensen structureel gediscrimineerd worden. Ik maak het zelf ook mee: ik ben Nederlands, maar word niet altijd als Nederlander gezien."
Melissa: "We moeten actiever zijn en dit is een eerste stap."
De demonstratie rondom de Erasmusbrug is woensdag voortijdig afgebroken. Op de demonstratie kwamen duizenden mensen af. Hierdoor kon de anderhalve meter afstand niet worden gewaarborgd.Lees meer: Demonstratie Erasmusbrug afgebroken vanwege drukte

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl