nieuws

Onrust op meerdere plekken in Rotterdam na afblazen demonstratie, twee mensen aangehouden

Op meerdere plekken in het centrum van Rotterdam is het woensdagavond onrustig geweest, nadat een demonstratie tegen racisme voortijdig werd afgebroken. De actievoerders verspreidden zich vervolgens door de stad. Er zijn twee mensen aangehouden. De ME greep in waar nodig, liet een woordvoerder van de politie weten.
Zo trok een groep mensen richting de Oude Binnenweg, waar de terrasstoelen door de lucht vlogen. Op het plein voor De Doelen werd met hekken gegooid, waardoor ruiten zijn gesneuveld. Ook op de Lijnbaan zijn ruiten ingegooid, zegt een woordvoerder van de politie.Lees meer: Demonstratie Erasmusbrug afgebroken vanwege drukte
Een geïmproviseerde stoet van demonstranten trok vanaf de Erasmusbrug naar het Rotterdamse stadhuis, om daar verder te demonstreren. "No Justice, No Peace" scandeerden zij, terwijl ze zich richtten op het gebouw waar burgemeester Aboutaleb deze avond de pers te woord stond. Ook voor Rotterdam Centraal verzamelde een groep demonstranten zich.
Een andere groep trok over de Schiedamsedijk en zou daar politiebusjes hebben bekogeld. De politie kan dat niet bevestigen.
De politie heeft rond 20:15 uur twee aanhoudingen verricht, voor belediging en voor het gooien van vuurwerk naar een agent. De ME staat paraat en grijpt in waar nodig. De politiehelikopter kijkt mee vanuit de lucht.



💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl