nieuws

Dumfries traint apart na deelname demonstratie, Mendes Moreira niet

De anti-racismedemonstratie bij de Erasmusbrug waren ook profvoetballers Denzel Dumfries (PSV) en Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira aanwezig
De anti-racismedemonstratie bij de Erasmusbrug waren ook profvoetballers Denzel Dumfries (PSV) en Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira aanwezig
Bij de anti-racismedemonstratie bij de Erasmusbrug van afgelopen woensdag waren ook profvoetballers aanwezig. Onder andere Denzel Dumfries (PSV) uit Barendrecht en Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira protesteerden in Rotterdam. Voor Dumfries is dit bezoek niet zonder gevolgen gebleven.
Hij moet namelijk tot en met het einde van het seizoen, 10 juni, een individueel trainingsprogramma volgen bij PSV.
"Hoewel de voetballer persoonlijk alle veiligheidsvoorschriften in verband met corona respecteerde, achten hij en PSV het verstandig om geen risico’s te nemen. De medische staf van PSV blijft ook de gezondheidssituatie van Dumfries monitoren, net zoals dit bij de andere spelers het geval is", laat de Eindhovense club in een persbericht weten.

Mendes Moreira

Ook Mendes Moreira uit Schiedam was bij het protest in Rotterdam aanwezig. Dat bevestigt zijn club Excelsior. "Mendes Moreira heeft naar eigen zeggen niet op het drukke stuk gestaan. Bovendien had hij een mondkapje op en hield Mendes Moreira zich aan de voorschriften." Verder heeft de medische staf van de Kralingers met Mendes Moreira contact gehad.
Mendes Moreira werd tijdens het duel met FC Den Bosch in november zelf het slachtoffer van racisme
De aanvaller trainde donderdagochtend, een dag na de demonstratie, gewoon met Excelsior mee. Trainer Marinus Dijkhuizen wist niet dat Mendes Moreira bij het anti-racismeprotest aanwezig was. Maar hij gaat er niets mee doen, omdat Excelsior de anderhalvemetermaatregel op de training hanteert. "Bovendien is Mendes Moreira bewust van het feit dat hij met andere spelers op het veld staat", laat Excelsior weten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl