nieuws

Geen aangifte, geen onderzoek na bekladding beeld Pim Fortuyn

Archieffoto
Archieffoto
De gemeente Rotterdam doet geen aangifte vanwege het bekladden van het beeld Pim Fortuyn. Dat betekent dat de politie ook geen onderzoek doet om de daders te achterhalen. Het beeld werd woensdagavond beklad met het woord 'racist'.
Volgens een woordvoerder van de gemeente is het beleid zo dat alleen aangifte wordt gedaan als een beeld is beschadigd. "We maken een beeld dat is beklad altijd schoon. Dan controleren we of er ook schade is. Is er geen schade, dan doen we geen aangifte."
In de buurt van de Korte Hoogstraat, waar het beeld van Fortuyn staat, hangt wel een camera. De afstand is te ver om te kunnen ontdekken wie verantwoordelijk voor de bekladding zou zijn.
Het standbeeld werd na de bekladding schoongemaakt door een Rotterdammer. Dat lukte deels. De gemeente heeft het werk donderdagmorgen afgemaakt.Lees meer: Pim Fortuyn standbeeld weer schoon na bekladding
Leefbaar Rotterdam heeft inmiddels het college gevraagd om alsnog aangifte te doen tegen het kalken op het beeld van Pim Fortuyn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl