nieuws

Stedelijk Museum Schiedam maakt kans op 250.000 euro subsidie per jaar

Stedelijk Museum Schiedam
Stedelijk Museum Schiedam
Als het aan de Raad voor Cultuur ligt, dan krijgt het Stedelijk Museum Schiedam vanaf 2021 rijkssubsidie. Dat werd donderdag bekend gemaakt bij de presentatie van het advies aan cultuurminister Ingrid van Engelshoven. Het gaat om een bedrag van € 250.000, vier jaar lang.
De Raad voor Cultuur vindt het Stedelijk Museum Schiedam een 'open en verbindend museum dat zich de afgelopen jaren in rap tempo met succes vernieuwend heeft gepositioneerd. De thema's die het museum in de programmering wil aansnijden zijn interessant en actueel.' Ook is de Raad voor Cultuur te spreken over de manier waarop het museum zich inspant voor publieksverbreding, cocreatie en lokale verandering. Het museum werd voorgedragen door de provincie Zuid-Holland als kanshebber op de subsidie.
Lees meer: Opnieuw financiële steun in de rug van Stedelijk Museum Schiedam
Museumdirecteur Deirdre Carasso is blij met de woorden van de raad. "Het gaat voor ons een groot verschil maken bij de uitvoering van onze plannen. We hebben een missie die sterk is gericht op de samenleving. Met deze investering kunnen we ruimte bieden aan nieuwe kunstvormen die in de samenleving een grote rol spelen, maar vaak nog niet in musea te zien zijn."
Daarbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld kunst die uit de online-cultuur en de mode- en muziekwereld komt. Of kunst uit niet-westerse tradities. Op Prinsjesdag wordt duidelijk of het Stedelijk Museum Schiedam de subsidie daadwerkelijk krijgt.