nieuws

Windhoos blaast koe de sloot in

© Peter Stam
Aan de Heiweg in Oud-Alblas is vrijdagmiddag een koe de sloot ingeblazen. Vermoedelijk zorgde een windhoos ervoor dat het dier in de sloot terecht kwam.
"Het dier lag in het water halverwege de Heiweg", vertelt Peter Stam van Alblasserdamsnieuws. "De brandweer rukte in eerste instantie uit voor bomen op de N214 ten zuiden van Oud-Alblas. Maar toen ik de koe zag, kwamen zij ook naar de Heiweg."
Tegen de tijd dat de brandweer bij het dier ten noorden van Oud-Alblas aankwam, was het op eigen kracht alweer op de kant gekomen. "Ik denk dat het dier zeker twintig minuten in de sloot heeft gelegen", zegt Stam.

Ed Aldus

Een windhoos was waarschijnlijk de aanstichter van de val van de koe geweest. "Dat zou goed kunnen", vertelt weerman Ed Aldus. "Windhozen ontstaan doordat er een groot verschilt zit tussen de temperatuur aan de grond en bovenin de lucht. Ook de vochtigheid kan een rol spelen bij het ontstaan van een windhoos." Uit onderzoek van ooggetuigen moet blijken of de windhoos echt de oorzaak was van de val van de takken en van de koe.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl