58-jarige man doodgeschoten in Rotterdam, waarschijnlijk met semi-automatisch wapen

Op de Clazina Kouwenbergzoom in Rotterdam is vrijdagavond een 58-jarige man doodgeschoten. De dader of daders zijn nog spoorloos.

Rond 22:15 uur hoorden omwonenden schoten. Agenten troffen het slachtoffer zwaargewond op straat aan. Pogingen om hem te redden mochten niet meer baten.

De politie zegt dat er zeker tien keer is geschoten. Dat zou volgens een woordvoerder kunnen duiden op het gebruik van een semi-automatisch wapen. 

Even verderop, aan de Akkerwinde in Capelle aan den IJssel, stond later een auto in brand. De politie vermoedt dat dat de vluchtauto is. 

Een speciaal rechercheteam onderzoekt de zaak en spreekt met getuigen.

Tekst gaat door onder de foto

Afbeelding
Foto: MediaTV

De politie onderzoekt of deze schietpartij mogelijk verband houdt met de liquidatie van een 25-jarige Rotterdammer. Hij werd op zondagavond 10 mei doodgeschoten op de hoek van de Bergselaan en de Ackersdijckstraat in Rotterdam-Noord. 

Net als bij de schietpartij van afgelopen vrijdag werd dat slachtoffer op straat onder vuur genomen en geraakt door een reeks kogels. En ook daar werd even later een uitgebrande auto gevonden; de vermoedelijke vluchtauto. 

De politie vermoedt dat het in die zaak gaat om drie daders. Twee van hen zouden hebben geschoten, de derde zou achter het stuur hebben gezeten. Er is nog niemand aangehouden.

Deel dit artikel: