nieuws

Klasgenootjes leggen bloemen voor 8-jarige Luke

ROTTERDAM - Klasgenootjes hebben woensdagmiddag bloemen en knuffels neergelegd op de rotonde bij de Jan Steenlaan en de Rembrandtlaan in Papendrecht, waar de 8-jarige Luke een dag eerder door een ongeluk om het leven kwam.
Op Openbare Basisschool De Viermaster is een algemeen gedenkplekje ingericht. Klasgenootjes van Luke hebben in de eigen klas ook een speciaal hoekje gemaakt waar ze stil kunnen staan bij de dramatische gebeurtenis.
Luke werd dinsdag op de rotonde bij de Jan Steenlaan en de Rembrandtlaan geschept door een touringcar die rechtsaf sloeg. Het kind raakte door de klap in eerste instantie ernstig gewond, maar bezweek korte tijd later aan zijn verwondingen. Veel kinderen waren getuige van het ongeluk dat in de buurt van de basisschool plaatsvond.
Marlies van der Ouderaa, directeur van Openbare Basisschool De Viermaster, adviseerde ouders woensdag om hun eigen kinderen geen angst aan te praten voor het verkeer: "Ouders moeten hun kinderen de gelegenheid geven weer met vertrouwen aan het verkeer deel te nemen, hoe zeer zij ook geschrokken zijn."