nieuws

It Records in Donner sluit na 25 jaar haar deuren

itrecords.cropresize.tmp.JPG
itrecords.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - Vanaf 1988 is It-Records in boekhandel Donner op het Rotterdamse Binnenwegplein een begrip voor het jazz- en world-muziek minnende publiek. Maar helaas,vanaf 31 januari is eigenaar Onno Post genoodzaakt de deuren te sluiten.
Post geeft aan dat het gratis downloaden van muziek en de huidige economische crisis de genadeklap zijn gebleken voor het voortbestaan van de winkel met een collectie van zo'n 25.000 titels. "De omzet is te veel gezakt om de winkel open te houden", zegt hij. Tegen hoge kortingen gaat daarom de volledige collectie de deur uit. De afgelopen dagen komen veel mensen op de uitverkoop af.
Post krijgt veel steunbetuigingen van vaste klanten die het vreselijk vinden dat de zaak gaat sluiten: "Mensen zijn teleurgesteld en boos dat een winkel als deze moet sluiten. Ze missen hun loopje en het praatje over de laatste muziektips. Sommigen vragen wanhopig waar ze nu heen moeten. Het is jammer dat er weer een stukje cultuur in Rotterdam verdwijnt", zegt hij.
Zich helemaal terugtrekken uit de muziek doet Onno Post echter niet. Hij blijft als adviseur betrokken bij de programmering van North Sea Jazz en er zijn voorzichtige plannen voor een jazzfestival in Berlijn. Wellicht dat Post in de toekomst onder een andere naam en een andere financiële constructie een nieuwe winkel opent.
"De winkel was mijn kindje, maar mijn passie voor muziek is in elk geval nog lang niet gedoofd. Ik zal altijd blijven uitkijken naar de nieuwste plaatjes die gaan verschijnen."
foto: Onno Post (rechts) van It-Records