Feyenoord praat met Diemers over meerjarig contract

Feyenoord heeft zich bij Fortuna Sittard officieel gemeld voor Mark Diemers. De middenvelder kan in de Kuip een meerjarig contract tekenen. FC Groningen claimt al een overeenkomst met Diemers te hebben en gaat er vanuit dat hij naar de ploeg van Danny Buijs verkast.

Diemers maakte indruk op coach Dick Advocaat in de bekerwedstrijd die Feyenoord vanwege de mist in twee gedeeltes speelde. De Rotterdammers wonnen uiteindelijk na verlenging met 2-1. Zowel aanvoerder Berghuis als Advocaat liet zich na afloop al lyrisch uit over de voormalig speler van FC Utrecht, Cambuur Leeuwarden en De Graafschap.

De 26-jarige Diemers, die nog tot en met de zomer van 2021 onder contract staat bij Fortuna Sittard, zou al mondeling een akkoord hebben met FC Groningen, toen Feyenoord zich op het laatste moment ook meldde.

Volgens technisch directeur Mark-Jan Fledderus moet hij alleen nog medisch gekeurd worden in Groningen. "De transfer van Diemers was al bijna afgerond. Enige struikelblok was een doorverkooppercentage. Fortuna wilde dat hij dat liet vallen", zegt Fledderus. "Dat was een probleem tussen Fortuna en Diemers, maar dat is nu opgelost. We wilden zelfs nadenken over een langer contract, zodat wij dat bedrag voor onze rekening konden nemen. Het zou eigenlijk te gek voor woorden zijn, maar toen we dat wilden doen kregen we te horen dat Feyenoord zich had gemeld", zegt Fledderus tegen RTV Noord. Diemers wil zelf niet reageren op alle berichten.


Diemers zou de eerste aankoop van Feyenoord in het nieuwe seizoen worden. Eerder probeerde technisch directeur Frank Arnesen al om Bryan Linssen naar De Kuip te halen, maar die onderhandelingen liepen op niets uit. 

Verder hield Arnesen zich tot nu toe nog rustig op de transfermarkt, al vertrokken Renato Tapia en Jan Arie van der Heijden transfervrij.

Met Leroy Fer en Eric Botteghin is Feyenoord nog altijd in onderhandeling om de aflopende verbintenissen te verlengen. 

Luister hierboven naar FC Rijnmond over de laatste ontwikkelingen bij Feyenoord.
 

Meer over dit onderwerp:
Sport Feyenoord
Deel dit artikel:

Reageren