nieuws

Aanmelden voor proef met legale wiet in Hellevoetsluis kan vanaf volgende maand

© Pixabay
Telers die mee willen doen met het landelijke experiment met legale wietteelt, kunnen zich vanaf 1 juli aanmelden.Dat hebben ministers Van Rijn (Medische Zorg) en Grapperhaus (Justitie) bekendgemaakt. In totaal doen tien gemeenten mee met de proef, waaronder Hellevoetsluis.
Tijdens de proef mag wiet voor recreatief gebruik worden gekweekt. Telers hoeven niet per se uit een van de tien deelnemende gemeenten te komen. Hun wiet wordt wel geleverd aan coffeeshops in een van deze plaatsen.
De regering hoopt door middel van legaal en goedgekeurde cannabis dat de handel bij criminelen weg wordt gehaald.Lees meer: Hellevoetsluis doet mee aan experiment met legale wietteelt
Een overzicht van de eisen waaraan telers moeten voldoen als ze mee willen doen aan de proef, is dinsdag online bekendgemaakt. Zo moeten ze een bedrijfsplan indienen en een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben.
De ministers verwachten dat het selectieproces van de telers die deel mogen nemen aan de wietproef waarschijnlijk een half jaar gaat duren. De proef moet dan volgend jaar van start gaan.