nieuws

Alsnog 16 jaar cel voor moord bij Turkse Vereniging

Een 46-jarige man uit Vlaardingen is vrijdag in hoger beroep veroordeeld tot 16 jaar gevangenisstraf voor de moord op zijn zakenpartner in 2013. Hij werd eerder door de Rotterdamse rechter vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.
Het gerechtshof oordeelt nu dat bewezen is dat de Vlaardinger de moord heeft gepleegd en noemt de daad "een kille afrekening". Lees meer: Vrijspraak voor moord Turkse Vereniging
Het slachtoffer werd vroeg in de ochtend dood aangetroffen in het pand van de NDV, een Turkse Vereniging aan de Gerrit van de Lindestraat in Rotterdam. Hij bleek van achteren te zijn neergeschoten.
De verdachte heeft zijn betrokkenheid altijd ontkend. Bij de straf is er onder meer rekening mee gehouden dat de verdachte nooit openheid van zaken heeft willen geven, waardoor de nabestaanden nog steeds niet weten wat er precies is gebeurd.
Wat het precieze motief voor de moord is geweest, is niet duidelijk. Eerder dacht justitie dat de verdachte handelde uit eerwraak. Zijn zakenpartner zou overspel hebben gepleegd.
Aan de vrouw van het slachtoffer is een schadevergoeding toegekend.