nieuws

Crowdfundingsactie voor afgebrand Dordts eethuis: 'liefde en passie weggebrand'

Rachel Redan werkte wekenlang keihard om de coronacrisis te overleven. Op 1 juni mag ze eindelijk weer gasten in haar eethuis ontvangen, maar amper een paar dagen later ziet ze haar droom in vlammen opgaan. Door kortsluiting brandt de hele keuken af. Haar vriendin Rebecca Vitali is nu een crowfundingsactie gestart om te helpen.
"Alle liefde en alle passie is weggebrand", zegt vriendin Rebecca huilend bij RTV Dordrecht. Rachel begon haar Surinaams-Antilliaanse eethuis Rachel's Soulfood anderhalf jaar geleden om mensen blij te maken. En dat werd gewaardeerd in Dordrecht. Maar nu is er weinig van de zaak over. Lees meer: Keuken eethuis Dordrecht afgebrand: 'je leven stort in als je dit ziet'
De keuken is volgens Rachel 'een groot zwart gat'. "Het is een ravage, een puinhoop. Als je dat ziet, dan besef je dat het niet in een paar dagen is opgeruimd."
De hele zaak moet gestript worden en veel keukenapparatuur is verloren gegaan. "Alles moet weer van A tot Z opgebouwd worden", zegt Rachel. De zaak zal de komende maanden dus niet alleen dicht zijn om te verbouwen, maar het is ook nog maar de vraag hoeveel de verzekering van de schade dekt. "We krijgen waarschijnlijk alleen de dagwaarde uitgekeerd."
En daarom ïs Rebecca een crowfundingsactie gestart. "We willen zo graag dat alles weer gaat bloeien en daar is geld voor nodig." Er is inmiddels meer dan dertienhonderd euro opgehaald voor Rachel, daar is Rebecca heel dankbaar voor. "Maar er is nog veel meer nodig."
Wil jij Rachel helpen? Via deze link kan je geld doneren.