nieuws

Rotterdamse politie zet verdachte hoofdagent op non-actief

Archieffoto
Archieffoto
De Rotterdamse politie heeft een 30-jarige hoofdagent op non-actief gezet. De man wordt verdacht van drugsbezit, schending ambtsgeheim, ambtelijke corruptie en witwassen. Hij zit nog altijd in voorarrest.
Uit het voorlopig onderzoek is volgens de politie gebleken dat de medewerker vermoedelijk drugs gebruikte. Bij zijn aanhouding was de man in het bezit van gebruikshoeveelheden drugs. Ook trof de politie bij de man lege drugsverpakkingen (ponypacks) aan.
Daarnaast raadpleegde de hoofdagent aldus de politie veelvuldig het bedrijfsprocessensysteem. De vraag is of dat allemaal met zijn werk had te maken. In een specifiek geval is door de politie inmiddels vastgesteld dat er sprake is geweest van overdracht van informatie van de politie met een burger buiten de politie.

'Boven elke twijfel verheven'

Politiechef Fred Westerbeke van de Eenheid Rotterdam zegt: "De integriteit en betrouwbaarheid van politiemensen moet boven elke twijfel zijn verheven. Elk incident is er één te veel. Iedereen binnen de politie moet daarvan doordrongen zijn en dat mag niet in het geding komen."
Volgens Westerbeke zijn de verdenkingen in deze zaak fors. "De aanhouding en bekendmaking raken mij en alle collega’s. Het negatieve gedrag van een collega straalt af op de hele organisatie en doet helaas afbreuk aan het vele goede werk dat mijn dienders in de eenheid Rotterdam elke dag verrichten."
Lees meer: Rotterdamse hoofdagent blijft langer vastzitten