nieuws

Rotterdamse studenten winnen landelijke prijs met 'BackTassen'

De bekendmaking gebeurde via een videoverbinding. Foto's: Stichting Jong Ondernemen
De bekendmaking gebeurde via een videoverbinding. Foto's: Stichting Jong Ondernemen
Zes studenten van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) in Rotterdam zijn maandag in de prijzen gevallen. Hun bedrijf BackTassen, dat herbruikbare tassen van A3-formaat ontwerpt en produceert, is uitgeroepen tot Student Company van het Jaar in de categorie mbo.
De prijs wordt jaarlijks aan de beste hbo- en mbo-studentenbedrijven uitgereikt door de stichting Jong Ondernemen. Het maakt deel uit van het ondernemersprogramma Student Company, waarbij studenten in teamverband een eigen bedrijf oprichten en dit een schooljaar lang runnen.

Portfolio

De tassen van BackTassen zijn gemaakt van vilt. Een portfolio zoals de studenten gebruiken voor hun opleiding past er makkelijk in, maar ook voor laptops, mappen, boodschappen of sportkleding is de tas geschikt.
Aan de wedstrijd deden in totaal meer dan tachtig teams mee. Uiteindelijk namen de Rotterdammers het in de 'finale' op tegen vier andere teams uit onder meer Gouda en Apeldoorn. Na een video-pitch, interview en het uitwerken van een opdracht kwamen de studenten van het HMC als winnaar uit de bus.
De bekendmaking gebeurde vanwege het coronavirus via een videoverbinding. Volgens de jury klopt alles aan het studentenbedrijf. "Ze hebben een hele sterke branding, het verhaal van hun product is compleet en het team werkt heel goed samen", zegt de jury.

Publiekslieveling

Maar niet alleen de jury is enthousiast: BackTassen heeft ook de publieksprijs gewonnen. Daarmee wint het bedrijf een interview dat onder meer wordt gepubliceerd op een ondernemersplatform.
Na de overwinning in eigen land, vertegenwoordigt BackTassen volgende maand Nederland in de Europese finale. Die wordt van 22 tot en met 24 juli online georganiseerd.