nieuws

Rotterdam trekt 15 miljoen euro uit om sport- en cultuurinstellingen op de been te houden

Rotterdam wil de komende jaren flink investeren om de negatieve gevolgen van de coronacrisis zo klein mogelijk te houden. De gemeente trekt 233 miljoen euro uit voor het vergroenen en aantrekkelijk maken van de buitenruimte (pleinen en parken). Ook krijgen culturele instellingen en sportaccommodaties 15 miljoen euro steun. Dat staat in het woensdag gepresenteerd herstel- en investeringsprogramma 'Rotterdam Sterker Door'.
De uitbraak van corona heeft veel gevolgen voor Rotterdam, schrijft het college van burgemeester en wethouders. Het virus heeft mensen ziek gemaakt, Rotterdammers zijn overleden en corona heeft ook veel maatschappelijke en economische schade veroorzaakt.
Om de gevolgen van de corona-uitbraak zo klein mogelijk te houden, zijn er op korte termijn al maatregelen genomen, zoals uitbreiding van de terrassen, voorrang voor fietsers en voetgangers in de stad en een bijstandsuitkering voor ondernemers die door de lockdown hun werk niet konden doen.
Ook is de Zomercampus gepresenteerd. Een lesprogramma tijdens de zomervakantie voor zesduizend leerlingen van het basis – en voortgezet onderwijs om zo de opgelopen leerachterstanden in te lopen.

Noodfonds

Rotterdam komt ook met een noodfonds van bijna 15 miljoen euro voor culturele instellingen en sportaccommodaties, die dreigen om te vallen als gevolg van de coronacrisis. Door alle beperkingen, zoals de tijdelijke sluitingen en de anderhalve meter-maatregelen, hebben deze voorzieningen bijna geen inkomsten meer.
Cultuurwethouder Kasmi: “Dat geld is voor het overbruggen van de zomervakantie en in eerste bedoeld voor het betalen van de personeelskosten en huisvesting”.
Tien miljoen gaat naar cultuur en 5 miljoen wordt gebruikt voor de sportsector, bijvoorbeeld zwembaden en sporthallen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl