nieuws

Nog geen vonnis in Krimpense berovingszaak door nieuwe informatie

Archieffoto
Archieffoto
De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak tegen twee mannen die een 98-jarige man uit Krimpen aan den IJssel zouden hebben overvallen. Op het laatste moment is er nieuwe informatie binnengekomen over de beroving.
Twee Rotterdammers zouden de bejaarde man een jaar geleden in zijn woning in Krimpen hebben overvallen. Beiden hebben ontkend.
Naar nu blijkt was er mogelijk een afspraak tussen de verdachten. De 21-jarige Imad F. zou de overval op zich nemen en medeverdachte Abdessamad El K. vrijpleiten. F. (en zijn familie) zou daarvoor al 5000 euro hebben gekregen. In plaats daarvan zei Imad F. twee weken geleden in de rechtszaal dat hij ook niets met de beroving te maken heeft.
Het niet nakomen van deze afspraak heeft kennelijk geleid tot strafbare feiten. De broer van Abdessamad El K., een 24-jarige Rotterdammer, zit daarvoor vast. Hij is dinsdag gehoord door de rechter.

Telefoons

Abdessamad El K. heeft verklaard dat hij niet bij de woning aan de Vijverlaan in Krimpen is geweest. Dat zijn telefoons wel die locatie aanstraalden, kwam volgens hem doordat zijn telefoons in de auto lagen die hij had uitgeleend. In de woning is op twee plekken zijn DNA gevonden.
Van Imad F. was een handpalm-afdruk gevonden bij de voordeur van de woning. Hij bevestigde dat hij er wel was geweest, maar weer was weggegaan toen hij een anti-inbraak-strip zag. De recherche vermoedt dus dat hij een ander verhaal had moeten vertellen, namelijk dat hij wél binnen was geweest en El K. zeker niet.
Justitie had straffen tot acht jaar cel geëist tegen de verdachten. De rechter in Rotterdam wil nu eerst onderzoeken of de nieuwe informatie klopt. De verdachten blijven wel in de cel zitten.