nieuws

Pastors beticht PvdA van jatwerk

ROTTERDAM - Het plan om alle bijstandsgerechtigden in Rotterdam verplicht te laten werken voor hun uitkering heeft de PvdA niet zelf bedacht.  Dat zegt lijsttrekker Marco Pastors van Leefbaar Rotterdam.
In een interview in de Volkskrant van dinsdag bracht PvdA-lijsttrekker en wethouder Schrijer de plannen van zijn partij naar buiten: de komende vier jaar krijgt iedere Rotterdammer met een bijstandsuitkering een baan of leertraject aangeboden. Wordt dit geweigerd, dan verliest de werkloze zijn uitkering.
Maar in het in november gepresenteerde verkiezingsprogramma van Leefbaar staat volgens Pastors ook al dat alle werklozen moeten werken voor hun uitkering.
Volgens de voorman van Leefbaar Rotterdam heeft de PvdA-lijsttrekker het plan van zijn partij gekopieerd. Hij spreekt daarom van 'jatwerk'.
Schrijer gaf in de Volkskrant aan dit voorjaar al een proef te willen doen om bijstandsgerechtigden in de wijken Overschie en de Tarwewijk verplicht aan werk te helpen. Het gaat om ongeveer 1200 mensen die aan een baan geholpen moeten worden.