Na vier jaar dagelijks bloggen over vermiste kat is Sunshine eindelijk terecht

Medewerkers van Dierenopvangcentrum Vlaardingen geloofden dinsdag hun ogen niet, toen zij de gegevens checkten van een binnengebrachte kater. Het goed verzorgde beestje bleek namelijk al sinds 2016 vermist te zijn vanuit Rotterdam-Spangen en zijn eigenaresse blogde daar al die jaren dagelijks over.

De kater, Sunshine genaamd, liep al een tijdje rond in de omgeving van de Rusthoflaan in Rotterdam. Niemand wist van wie hij was. De blijdschap was dan ook groot toen de medewerkers van het dierenopvangcentrum ontdekten dat de kat gechipt was en zij zo de eigenaar konden inlichten.

"Toen wij zijn bazinnetje belde om te vertellen dat haar kat gevonden was, wist ze niet wat haar overkwam", vertelt de opvang. "Ze werd eerst even helemaal stil, moest huilen maar ook lachen, was helemaal verbaasd en natuurlijk dolblij. Een achtbaan van emoties."

Dagelijkse blog

Eigenaresse Ria hield sinds de vermissing van haar kat eind mei 2016 een dagelijkse blog bij, waarin ze elke dag de hoop uitsprak Sunshine ooit terug te vinden. Dat begon op Facebook, om meer bekendheid te krijgen voor de vermissing. Inmiddels lazen er dagelijks zo'n duizend mensen mee op de blog. Ze sloeg wel eens een dag over, als ze ziek was bijvoorbeeld. Maar die dagen zijn op enkele handen te tellen.

Ondanks de vele zoekpogingen, werd Sunshine de afgelopen jaren niet gevonden. Tot deze week. "De telefoon ging en ik nam op. Het is maar goed dat ik met mijn gat op een stoel zat, anders was ik toch echt gevallen denk ik. Zelfs zittend voelde ik mijn knieën slap worden!", schrijft Ria op haar blog over het moment dat zij het goede nieuws te horen kreeg.  

Ook een dag later overheerst de blijdschap nog. "Sunshine zit nu wel even apart, omdat ik inmiddels ook twee andere katers en een poes erbij heb", legt ze uit. Ze heeft altijd hoop gehouden. "Ik had gedacht dat hij na vier weken wel terug zou zijn, niet pas na vier jaar."

Chippen belangrijk

De kat werd gevonden op nog geen vijf kilometer van zijn eigenlijke woonplaats. "Waar hij al die jaren geweest is? Wie het weet mag het zeggen. Het is dankzij de chip dat we meteen konden achterhalen wie zijn baasje is", zegt het dierenopvangcentrum op Facebook.

Zij zien het chippen van katten graag verplicht worden. Daarvoor is eerder door de Dierenbescherming al een petitie opgestart, die inmiddels meer dan 45.000 keer is ondertekend.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Rotterdam Vlaardingen Dieren
Deel dit artikel: