nieuws

Flinke buien zorgen voor wateroverlast, maar ergste achter de rug

De regio heeft woensdagavond en -nacht opnieuw te maken gehad met stevige buien. Die zorgden lokaal voor wateroverlast. Dinsdag liepen al straten in onder meer Dordrecht en Zwijndrecht onder. Donderdagochtend lijken de ergste buien achter de rug te zijn.
De Veiligheidsregio's zeggen dat in regio Rotterdam nog ongeveer veertig meldingen binnenkwamen in de nacht van woensdag op donderdag. In regio Zuid-Holland Zuid kwam enkel nog een melding binnen uit Gorinchem. Dat gebied werd relatief weinig getroffen in vergelijking met de nacht ervoor.

Ergste regen gehad

Weerman Arjan Willemse vertelt donderdagochtend dat de ergste regen achter de rug is. "Er is zo'n 35 millimeter aan regen gevallen vannacht in Rotterdam. In Schiedam, Gorinchem en Vlaardingen kwamen ook grote buien naar beneden." Toch zijn we over het hoogtepunt heen. "We krijgen nu geen grote jongens meer zoals gisteren en eergisteren. We hebben het ergste gehad."
In de regio zijn nog wel de gevolgen van de hevige buien merkbaar. Zo zijn donderdagochtend twee rijstroken van de A20 dicht, vanwege water op het wegdek.Lees meer: A20 bij Schiedam deels dicht door wateroverlast

Woensdagavond dertig meldingen

De meldingen van wateroverlast liepen woensdagavond gauw op. Ze kwamen vooral uit Rotterdam, Vlaardingen en Schiedam. De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond kreeg rond 23:50 uur meer dan dertig meldingen.
Zo kampten mensen met ondergelopen kelders in de Rotterdamse wijk Oude Noorden en zijn straten in onder meer Blijdorp en in Schiedam blank komen te staan. Een getuige meldde dat automobilisten aarzelen om door de flinke plassen te rijden. Ook de Willem Ruyslaan in Rotterdam-Kralingen stond blank. Zowel de rijweg als het fietspad liepen onder.
Tekst gaat verder onder de video

Zuid-Holland Zuid

Zuid-Holland Zuid werd dinsdag flink getroffen door de buien, maar daar was het woensdagavond beduidend rustiger. Om 23:00 uur waren enkele meldingen binnen uit Sliedrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Nieuw-lekkerland.
Tekst gaat verder onder de tweets

Plaatselijk

De eerste onweersbuien hingen woensdagavond boven het meest zuidelijke puntje van de regio. Die buien trokken heel langzaam naar het noorden, vertelde weerman Arjan Willemse.
De buien bleven lang op dezelfde plek hangen, omdat er weinig wind stond. Daardoor kon er plaatselijk veel wateroverlast ontstaan. Dat was dinsdag eerder ook het geval. De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid kreeg toen meer dan 130 meldingen van wateroverlast.
Lees meer: Liveblog teruglezen: Meer dan 130 meldingen van wateroverlast in Zuid-Holland Zuid
De Hoeksche Waard werd dinsdag gespaard met de plaatselijke buien, maar dat was woensdag anders. In Numansdorp onweerde het en ook in Strijen viel een 'pittige bui'.