nieuws

RIVM: vier nieuwe coronadoden, drie ziekenhuisopnames

© Pixabay
Het officiële aantal doden door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 6078, zo schrijft het RIVM in hun nieuwste update. Er zijn sinds woensdag vier nieuwe sterfgevallen. Het aantal ziekenhuisopnames steeg met drie. In totaal zijn 11.835 coronapatiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.
Er zijn net zoveel nieuwe sterfgevallen als woensdag, toen sprak het RIVM eveneens over vier slachtoffers. Dinsdag waren dit er vijf. De melding van de drie nieuwe ziekenhuisopnames ligt ook in lijn met de dagen ervoor: zowel woensdag als dinsdag werden er vier ziekenhuisopnames gemeld.
Het aantal geregistreerde besmettingen in Nederland staat inmiddels op 49.319: een toename van 132 personen ten opzichte van woensdagmiddag. Dit is een iets grotere stijging dan gisteren.
"Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zullen de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden", meldt het RIVM.

Lees meer

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl