nieuws

Enorme cokevondst in Rotterdamse haven blijkt nog veel groter: 3200 kilo

Een van de containers waar de drugs in zat.
Een van de containers waar de drugs in zat. © Openbaar Ministerie
De enorme cokevondst die begin april werd gedaan in de Rotterdamse haven, blijkt ruim twee keer zo groot. Het Openbaar Ministerie maakte op 17 april bekend ruim 1400 kilo cocaïne te hebben onderschept, maar donderdag is bekend gemaakt dat het in totaal om 3200 kilo ging.
Voor de vondst werden destijds al vijf mensen opgepakt. De drugs waren bestemd voor de Nederlandse en Belgische markt. In het belang van het onderzoek kon het OM het totale aantal onderschepte kilo's eerder nog niet delen.
Lees meer: Buitenlandse verdachten opgepakt na cokevondst in Rotterdam
Vóór de vondst hadden de Belgische autoriteiten ook al een onderzoek ingesteld. Dat heeft woensdag geleid tot een inval in een woning in Woerden en de aanhouding van een 43-jarige man uit die woonplaats. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de invoer van cocaïne en van lidmaatschap van een internationaal vertakt drugsnetwerk. Hij wordt naar verwachting binnenkort uitgeleverd aan België.
In België zijn nog vijf extra aanhoudingen verricht. Volgens het OM is onder meer de 77-jarige hoofdverdachte in de kraag gevat.
De drugs hebben een straatwaarde van 240 miljoen euro.