nieuws

Het weer van vandaag: volop zomer

Vandaag schijnt de zon volop. In de ochtend waait er een zwakke zuidoostenwind, waardoor de temperatuur in heel de regio snel oploopt. Aan het begin van de middag ligt de temperatuur rond de 24 graden. 's Middags steekt er een zwakke zeewind op, waardoor het pal aan zee wat afkoelt. In het oosten van de regio kan de temperatuur lokaal oplopen naar 26 of 27 graden.
Vanavond blijft het nog lang aangenaam warm buiten. Vannacht koelt het uiteindelijk af naar gemiddeld zo'n 16 graden. De wind is zwak en draait naar het oosten.
Morgen stroomt echt warme lucht de regio binnen. Op wat velden hoge bewolking na, schijnt de zon weer uitbundig. De temperatuur loopt op naar 29 of lokaal zelfs wel 30 graden! Er staat een overwegend matige oostenwind. De zonkracht is 7, hierdoor kan een onbeschermde huid al binnen 10-15 minuten verbranden.

Vooruitzichten

Ook donderdag en vrijdag schijnt de zon flink en loopt de temperatuur op naar tropische waarden. Vanaf zaterdag draait de wind waarschijnlijk naar het westen en stroomt minder warme lucht de regio binnen. Koud is het dan zeker niet met temperaturen rond de 23 graden. Het blijft overwegend droog.