nieuws

RIVM: vijf nieuwe coronadoden, drie ziekenhuisopnames

© Pixabay
Het officiële aantal doden door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 6095, zo schrijft het RIVM in de update van dinsdag. Er zijn sinds maandag vijf nieuwe sterfgevallen. Het aantal ziekenhuisopnames steeg met drie. In totaal zijn 11.853 coronapatiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.
Er zijn meer nieuwe sterfgevallen dan maandag, toen meldde het RIVM voor het eerst sinds begin maart geen nieuwe coronadoden. Zondag was er één nieuw sterfgeval. De melding van de drie nieuwe ziekenhuisopnames ligt in lijn met de dagen ervoor. Maandag werden er twee nieuwe ziekenhuisopnames gemeld, zondag waren dat er ook drie.
Het aantal geregistreerde besmettingen in Nederland staat inmiddels op 49.722: een toename van 70 personen ten opzichte van maandagmiddag. Ook die toename is vergelijkbaar met gisteren.
"Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zullen de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden", meldt het RIVM.

Lees meer

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier